Volledig scherm
Open dag in de Mauritskazerne Ede in 2011. © Flip Franssen

Mauritskazerne Ede voorlopig eerst een evenementenlocatie

EDE - Tot de komst van de World Food Center experience gaat het historische pand van de Mauritskazerne in Ede gebruikt worden als evenementenlocatie. Op 1 juli is de officiële opening. 

,,We hebben er de afgelopen twee  maanden flink wat tijd in gestopt om de locatie te renoveren en te restylen‘’, vertelt Frank Berg van de TeKa Groep. ,,We hebben veel hergebruikte materialen gebruikt.’’ De TeKa Groep exploiteert veel evenementenlocaties in Nederland, vaak historische of opvallende panden. Denk aan kasteel De Schaffelaar in Barneveld.’’

De Mauritskazerne in Ede wordt voor de TeKa Groep een evenementenlocatie voor de zakelijke markt. In een grote hal en twaalf kleinere ruimtes kunnen in totaal zeshonderd mensen terecht voor congressen en andere bijeenkomst. In het pand is op termijn de experience van het World Food Center gepland. ,,We vinden dit echt een fantastisch complex om te exploiteren.’’

Bezoekers kunnen binnen genieten van eten en drinken van in totaal acht lokale leveranciers. Denk aan enkele boeren die hun producten wekelijks leveren. 

Verhuur kazerne voor periode van twee jaar

De verhuur van de kazerne is in principe voor een periode van twee jaar. Daarna moeten de voorbereidingen voor het World Food Center Experience Center zeker starten.  ,,Wij hopen natuurlijk dat de samenwerking van lange duur is en dat we lang verbonden mogen blijven aan het WFC”, zegt Berg. Wie denkt zijn of haar evenement te willen organiseren in het pand, is welkom op 1 juli om het gebouw van binnen te bekijken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei