De N224/Verlengde Arnhemseweg langs de Ginkelse Heide. Hier vinden steeds meer aanrijdingen met wild plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
De N224/Verlengde Arnhemseweg langs de Ginkelse Heide. Hier vinden steeds meer aanrijdingen met wild plaats. © Herman Stöver

Meer zwijnen, herten en vossen aangereden op de N224, ondanks maatregelen

EDE - Het aantal wildaanrijdingen op de N224 tussen Arnhem en Ede neemt toe en niet alle maatregelen om dit te voorkomen zijn effectief. Dat stelt de gemeente Ede naar aanleiding van raadsvragen van GroenLinks.

8 reacties

 • Jan Willem De Graaf

  5 dagen geleden
  Zwijnenblokken? Half werk, er zijn genoeg maatregelen die wel kunnen helpen. Waar een wil is...🤷‍♂️
 • Albert van der Broek

  2 weken geleden
  Het Volk heeft kennelijk wat moeite om de realiteit van de overbevolking onder ogen te zien. We vinden het doodnormaal dat de mensen zich moeten verdringen op ca 1/6 van de oppervlakte van het land. De rest is grotendeels voor landbouw en natuur. Het is de overbevolking door mensen, maar ook door dieren. Te veel huisdieren en dan ook nog wilde dieren die heel veel ruimte opeisen. Het moet allemaal kunnen, terwijl het niet kan. Dan krijg je letterlijk en figuurlijk botsingen. De politiek zwijgt.
 • Ruud van de Kraats

  2 weken geleden
  Mountainbikers zijn de oorzaak van veel stress onder de dieren. Waar vinden ze nog rust? Dieren slaan op de vlucht bij verstoring. Natuurinstanties zijn hiervan op de hoogte . Het geld van de goededoelenorganisaties willen ze echter niet besteden voor ,,echte’’ natuur ontwikkelingen.
 • Martin Reekers

  2 weken geleden
  Het botst letterlijk in Nederland. Enerzijds de toenemende bevolkingsaantallen, anderzijds het stimuleren van wild populatie. Voeg erbij dat steeds meer mensen gaan verhuizen vanuit het westen naar de regio hier en ja, dat gaat knellen. Ik herinner me dat liedje "15 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde". Inmiddels zijn het er 18 miljoen en het land is niet groter geworden. +Corona crisis zijn mensen verplicht in eigen gebied/land te blijven recreëren en verspreiden kan niet. Dat Knelt.
 • Roland Ottens

  2 weken geleden
  De - ik neem aan - lagere snelheid van de gewonde wielrenners heeft de aanrijding met het zwijn ook niet kunnen voorkomen, dus is de oplossing: afrastering en wildviaducten.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

De Vallei