Volledig scherm
PREMIUM
Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media (ChristenUnie) maakte samen met de onderwijsbonden vrijdag bekend dat het kabinet 460 miljoen euro uittrekt voor het basis- en voortgezet onderwijs. © ANP

Meeste leerlingen basisschool zijn woensdag vrij

EDE - De meeste leerlingen van het basisonderwijs in de Vallei hebben woensdag vrij omdat hun leerkrachten toch staken. Meldden veel scholen vrijdag nog dat de staking niet door zou gaan omdat er een convenant was, deze maandag kregen ze een brief dat de scholen toch dicht zijn. 

,,Het begon zaterdag te kantelen’’, zegt Bert Dekker, bestuurder van Proominent in Ede. De relatief kleine onderwijsbond Leraren in actie en de actiegroep PO in actie verzetten zich tegen het convenant waarin staat dat het kabinet 460 miljoen euro extra uittrekt voor het onderwijs, omdat het geld niet structureel beschikbaar komt. En toen zwichtte afgelopen weekend ook de grote onderwijsbond Aob.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei