Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Mega-operatie Rijkswaterstaat: borden wisselen op snelwegen voor lagere maximum snelheid

Op drie delen van snelwegen in deze regio mag vanaf morgen minder hard gereden worden vanwege de uitspraak van de Raad van State over stikstof. Rijkswaterstaat laat daarom veel borden met 130 kilometer per uur vervangen voor een exemplaar met 120 daarop, op delen van de A1, A28 en A50 rondom de Veluwe.

Bij enkele wegen in de regio waar nu nog 130 kilometer per uur gereden kan worden, staan al borden met 120 erop. Wel is er nog zwarte tape overheen geplakt. In de nacht van maandag op dinsdag wordt de tape eraf gehaald en worden de borden waar ‘130' op staat weggehaald. De afgelopen dagen heeft wegbeheerder Rijkswaterstaat al voorbereidingen getroffen. ,,Alles moet die nacht klaar zijn. Een goede voorbereiding is erg belangrijk omdat de meeste tijd gaat zitten in het neerzetten van de borden”, zegt woordvoerder Thijs Scheres.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei