Meerdere vrachtwagens met trailers achter eendenfokkerij Duck-to Thomassen in Ermelo zijn in vlammen op gegaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Meerdere vrachtwagens met trailers achter eendenfokkerij Duck-to Thomassen in Ermelo zijn in vlammen op gegaan. © Damian Ruitenga

Mensen radicaliseren door demoniseren van landbouw door politieke partijen, waarschuwen de boeren

EDE - De politiek werkt het radicaliseren van mensen in de hand door de landbouwsector te demoniseren. Daardoor hebben boeren steeds meer last van dierenactivisten die aanslagen plegen. Ze roepen de overheid op niet langer weg te kijken maar actie te ondernemen. 

13 reacties

 • Mattie

  1 jaar geleden
  De boeren "begrijpen" tenminste nog hoeveel 360 graden is, U niet zo te lezen.
 • MeneerDeMeute

  1 jaar geleden
  Hoe maatschappelijk verantwoord is betaalbaar  eten op je bord? Meen je dat nou? 
 • ikke

  1 jaar geleden
  Leg eens uit, als ik nu die demonstraties bekijk van afgelopen week, dan was daar meer sprake van terreur, vernielingen en plunderingen in Rotterdam, overtreding van de coronaregelgeving zonder dat ze beboet werden in Amsterdam. Leg eens uit welke terreur en volgens jou door FDF gepleegd is dan? Ik weet wel dat de boeren van FDF klaar stonden bij die zware storm om mee te gaan helpen bij noodsituaties, meerdere circussen zijn van gratis voer voorzien omdat deze circussen niet mogen optreden en dus geen geld meer hadden om voer en strooisel voor hun dieren te kopen, en zo heeft FDF meer gedaan 
 • moi

  1 jaar geleden
  Je moet wel lef hebben om de zaak zo precies 360 graden om te draaien. Hopelijk gaan deze mensen ook nog begrijpen wat democratie betekent.Gelukkig denken lang niet alle boeren zo, de meeste zijn normale verstandige mensen net als de rest van Nederland.
 • Ook

  1 jaar geleden
  Vragen die briefschrijvers zich dan helemaal niet af in hoeverre hun branche nog inderdaad als maatschappelijk geaccepteerd geldt?Ik betwijfel zeer of wij allemaal nog vinden dat die boeren het in hun algemeenheid nog wel zo heel erg goed doen wanneer ik denk aan het rondrijden met dieren door Europa, de hele opmesterij, de steeds maar weer brandende kippenopslagplaatsen, nertsenhouderij en nog zo wat onderdelen.Misschien moeten die 29 ondertekenaars eerst daar eens iets aan gaan doen, nog afgezien van die Farmers Defence-heren.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei