Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman werd aangehaald in een zaak tegen een ‘baldadige’ militair uit Ede: ,,Wat als Alberto Stegeman dat pasje in handen had gekregen? Dan had hij in zijn programma kunnen laten zien hoe makkelijk je daar binnenkomt.’’ © SBS

Militair vervalste toegangspas uit baldadigheid: ‘Wat als Alberto Stegeman dat pasje had gekregen?’

EDE/ ARNHEM - Een militair uit Ede vervalste een toegangspas van het zwaarbeveiligde BSB-hoofdkwartier om naar eigen zeggen plagende collega’s te slim af te zijn. Op die manier liep hij ongehinderd het zwaarbeveiligde gebouw op de voormalige vliegbasis Soesterberg in en uit, terwijl hij dat eigenlijk niet mocht. 

‘Schuldig, maar geen reden om een straf op te leggen.’ De militaire politierechter liet het gisteren in haar vonnis bij een waarschuwing voor een 48-jarige militair uit Ede.

De man, werkzaam bij Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee, had begin 2018 op zijn werkplek in Huis ter Heide een toegangspas verduisterd. 

Aan de pas koppelde hij digitaal niet alleen een fictieve identiteit maar ook een autorisatie om het hoofdkwartier van de BSB te betreden. Vier maanden lang liep hij zelf daarmee ongehinderd het zwaarbeveiligde gebouw op de voormalige vliegbasis Soesterberg in en uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei