Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP

Mondkapjesplicht zorgt voor twijfel bij winkeliers: hoe ga je dit handhaven?

EDE/VEENENDAAL - Ondernemers zijn huiverig om hard op te treden tegen klanten die zich niet houden aan de mondkapjesplicht. Wie er geen draagt in een winkel, riskeert een boete van 95 euro. Maar hoe treed je als winkeliers op tegen mensen die geen mondkapje willen dragen? 

6 reacties

 • Peter Van Brakel

  2 jaar geleden
  Je bedoeld schijnveiligheid?
 • Martin

  2 jaar geleden
  Het is heel simpel, je komt niet met een brandende sigaret op je lippen de winkel binnen. Idem met een bak patat in je handen, de eigenaar roept in beide gevallen; hé niet toegestaan! Als hij het moeilijk vind met mondkapjes staat hij er blijkbaar zelf niet achter.
 • Jan Meurs

  2 jaar geleden
  In Duitsland staat er direct een winkelmedewerker bij je als je geen mondkapje draagt.Waarom zou dat hier niet kunnen? Het gaat toch ook om de veiligheid van de medewerkers.
 • Loek

  2 jaar geleden
  Is toch zo simpel als wat :geen mondkapje dan toegang weigeren. Al binnen zonder mondkapje? Direct buiten zetten zonodig met hulp van politie of boa. Allemaal niet leuk maar er is helemaal niks moeilijks aan!!
 • Winston

  2 jaar geleden
  "we kunnen moeilijk mensen weigeren"Een winkel kan zekerwel mensen weigeren als ze geen mondkapje dragen. Als iemand naakt binnenstapt zeg je toch ook "hey toedeledokie dat wil ik hier niet hebben, uit mijn winkel!". Het is JOUW winkel en het is een risico op JOUW gezondheid, een beetje eigenwaarde als winkeleigenaar zeg. Klant = koning is een debiel concept.

In samenwerking met indebuurt Ede