Credit: WO2 - NIOD / gratis
Volledig scherm
PREMIUM
© Credit: WO2 - NIOD / gratis

Monumentstatus zorgt nog niet voor rust op de Goudsberg

LUNTEREN - Sinds gisteren staat het zwart op wit: de Muur van Mussert wordt een rijksmonument. Maar die status zorgt nog lang niet voor rust bij alle betrokkenen.

3 reacties

 • Socrates3

  4 jaar geleden
  Zelfreflectie is maar heel moeilijk voor menige Nederlander. De Nederlandse geschiedenis kent honderden zwarte bladzijden. De Nederlandse Staat is een gedrocht waar het gaat om schuld erkenning en compensatie! Deze muur is een moreel appel aan de gedachtengang van fout denkende medelanders. En die laten zich zaken moeilijk aanhoren, vandaar...
 • Lezersmening

  4 jaar geleden
  De hobbisten hebben dan wel hun gelijk gehaald. Maar dat is dan ook alles. Als de gemeente en eigenaar van het terrein niet door een deur kunnen zijn we zo 10 jaar verder. ;-)
 • Jan Kijlstra

  4 jaar geleden
  Er is inderdaad nog beroep mogelijk tegen de aanwijzing. Maar alleen voor wie in een eerder stadium al bezwaar heeft gemaakt. Dat zijn er niet veel, en hun bezwaren zijn meegenomen in de afweging of de muur wel of niet een monumentenstatus moest krijgen. Beroep instellen tegen de aanwijzing kan hooguit vertragend werken, maar de aanwijzing terug draaien lijkt lastig. De term herdenkingscentrum is overigens niet goed gekozen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei