Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Motorclublid uit Ede hoort cel eisen voor drugs- en wapenbezit

AMSTERDAM/ EDE - Een 31-jarige man uit Ede heeft vrijdag een celstraf tegen zich horen eisen vanwege wapen- en drugsbezit. De man stond terecht in de rechtbank op Schiphol.

Hij werd in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart dit jaar aangehouden op de A9 bij Badhoevedorp. De Edenaar zat in de auto met drie anderen, alle vier bekenden van de politie en lid van de motorclub Alcatraz Wanted. Dat is volgens het Openbaar Ministerie een supportclub van de Hells Angels, een van de motorclubs die al langere tijd in de gaten wordt gehouden door het OM vanwege de verdenking van georganiseerde criminaliteit en 'normoverschrijdend gedrag'.

Pistoolmitrailleur
In de auto van het viertal lag destijds een pistoolmitrailleur met geluidsdemper. Volgens de officier van justitie moeten alle vier inzittenden hebben geweten van de aanwezigheid van het wapen en moeten zij daarom allemaal de cel in.

De man uit Ede wordt daarnaast verdacht van het bezit van amfetamine, de harddrug die beter bekend staat als speed.

President
Tegen een 30-jarige inwoner van Zwolle is de hoogste straf geëist: anderhalf jaar cel. Het OM ziet hem als de president van Alcatraz Wanted en bovendien als de eigenaar van de gevonden pistoolmitrailleur. In de woning van de man aan de Nijerwalstraat vond de politie later tijdens een doorzoeking nog een tweede wapen, inclusief munitie, een mes en verdovende middelen.

Uitspraak
De andere inzittenden (de 22-jarige bestuurder en een 30-jarige Amsterdammer) hoorden celstraffen van één tot anderhalf jaar tegen zich eisen. De rechtbank doet uitspraak op vrijdag 9 september.

De Vallei