ANP
Volledig scherm
© ANP

Muur van Mussert formeel aangewezen als rijksmonument

LUNTEREN - De Muur van Mussert is aangewezen als rijksmonument. Het omstreden bouwwerk bij Lunteren moet onderdeel worden van een educatief centrum. Tegenstanders kunnen nog in beroep gaan. 

7 reacties

 • Lezersmening

  3 jaar geleden
  er gaat geen hond naar die muur toe, gaat ook nog jaren duren, eigenaar heeft er geen zin in .. 
 • Wim

  3 jaar geleden
  Door de muur maak je tastbaar hoe een beweging (NSB) finaal uit de bocht kan vliegen. En dat het nu nog kan gebeuren en dat het belangrijk is dat de jeugd zich daarvan bewust is. 
 • Jan Kijlstra

  4 jaar geleden
  't Is een goed gebruik dat een journalist zijn tekst even, voor publicatie, laat lezen aan z'n bronnen. Dat is in het verhaal over de muur, althans in mijn geval, niet gebeurd. Zeker als er geciteerd wordt is zo'n contrasignering nuttig, want vermijdt incorrecte informatie in een artikel. Zo wordt de muur niet beheerd door de stichting educatiecentrum de goudsberg, maar door de eigenaar: recreatiecentrum de Goudsberg B.V.  En ja, tegenstanders van behoud kunnen nog in beroep gaan. Mar dat geldt alleen voor die tegenstanders die eerder al bezwaren hadden ingediend,
 • Lezersmening

  4 jaar geleden
  Op welk gedeelte van mijn tekst krijg ik minnetjes?  Dom volk die zo reageert.Ga dan in discussie met me maar door te minnen zet je zelf voor schut.
 • Kiekesan

  4 jaar geleden
  Mooi, een herinnering aan de NSB. Niet vergeten hoe dat verliep en JUIST zo'n monument wijst ons er op dat een totalitaire staat een gevaar is. Eén mening en niets anders toelaten is gevaarlijk!

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei