Volledig scherm
Een optreden tijdens Muziek bij de Buren. © Herman Stöver

Muziek bij de Buren gaat in Ede niet door

EDE - Het festival Muziek bij de Buren kent dit jaar geen aflevering in Ede. Dat hebben de landelijke organisatie en Astrant (het lokale projectteam ) besloten. Reden hiervoor is dat de gemeente Ede geen subsidie meer verstrekt. 

Sinds 2016 zorgt Muziek bij de Buren in Ede voor een laagdrempelig podium waarbij lokale muzikanten ervaring op doen en nieuw publiek ontmoeten. De optredens in de Ede huiskamers zorgen ervoor dat Edenaren de deur voor elkaar openzetten.

Gastvrij

Ook vindt de organisatie dat Muziek bij de Buren bijdraagt aan de leefbaarheid in de wijken en laat zien hoe gastvrij Ede en haar bewoners zijn. ,,Muziek bij de Buren verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat’’, zegt een woordvoerder van astrant.

De eerste editie in Ede werd in 2016 was meteen een groot succes met 93 optredens in 31 Edese huiskamers. In 2017 waren er 123 optredens in 41 Edese huiskamers en in 2018 vonden er 111 optredens plaats in 37 huiskamers. 

Wageningen wel

Muziek bij de Buren is volgens Astrant een belangrijk onderdeel van de opdracht die de club van de gemeente Ede heeft gekregen, namelijk ‘talentontwikkeling voor Edese jongeren’. ,,We hopen daarom dat Ede in 2020 weer mee kan doen met dit prachtige initiatief’’, aldus de woordvoerder.

In Wageningen is er op 8 december wel een aflevering van Muziek bij de Buren.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei