Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Engelshoven heeft de Muur van Mussert op de Goudberg tot Rijksmonument verklaard. Links Roderick Zoons. © Herman Stöver

Natuurclubs onderzoeken opkopen camping met Muur van Mussert

LUNTEREN - Camping de Goudsberg in Lunteren wordt mogelijk opgekocht en getransformeerd tot een natuurgebied. Het Geldersch Landschap en Kastelen en de Stichting het Lunterse Buurtbosch gaan onderzoeken of deze mogelijkheid realistisch is. 

Dit plan zou ook mogelijk de oplossing betekenen voor de toekomst van de Muur van Mussert. De muur van waaraf NSB-leider Anton Mussert toespraken hield aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, is recent benoemd tot Rijksmonument.

De laatste jaren zijn allerlei ideeën bedacht op welke manier de afbrokkelende muur het beste bewaard kan worden en hoe de muur als herinneringsplek gebruikt kan worden.

Quote

Als ondernemer wil je door.

Roderick Zoons, Campingeigenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei