Volledig scherm
© ANP

Nep-patholoog 'dr. Bones’ uit Bennekom komt voor de rechter

UTRECHT - De 58-jarige Peter B. uit Bennekom, die zich in binnen- en buitenland ten onrechte uitgaf voor arts en patholoog, moet dinsdag 19 maart voor de rechter verschijnen. Hem wordt oplichting en valsheid in geschrifte ten laste gelegd

B. liep augustus 2015 tegen de lamp, toen hij gastlessen verzorgde op de politieacademie in Apeldoorn. Bij controle bleek zijn diploma vervalst. B. was op dat moment werkzaam voor een reddingsbedrijf in Londen, dat assistentie verleent bij natuurrampen en vliegtuigongelukken. Daar liet hij zich ‘dr. Bones’ noemen.

Uit onderzoek van De Gelderlander bleek dat B. eerder had gesolliciteerd bij het team dat de Nederlandse slachtoffers van de MH17-vliegramp identificeerde. Ook heeft hij in het verleden vaker gelogen over zijn ervaringen en opleidingen. Eind 2015 kwam B. vrij uit voorarrest om medische redenen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei