Volledig scherm
PREMIUM
© Nicole van de Hout

Nep-patholoog was tweede plaag voor Brabantse nabestaanden vliegramp

Tegen de 58-jarige Peter B. uit Bennekom, die jarenlang in binnen- en buitenland loog dat hij arts en patholoog was, is dinsdag vier jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. B., die zich ‘dr. Bones’ noemde, zou zich meerdere keren schuldig hebben gemaakt aan oplichting en valsheid in geschrifte.

Wat de gevolgen zijn geweest van het gesnoef en gelieg van de Bennekommer, wordt deze dinsdagmiddag in de Utrechtse rechtbank pijnlijk duidelijk. Aan het woord is de moeder van Iris Claassen uit Deurne die op 20-jarige leeftijd om het leven kwam bij de ramp met het vliegtuig van GermanWings, maart 2015 in de Franse Alpen. Iris was het enige Nederlandse slachtoffer. ,,We werden door niemand geholpen. Uit de media moesten we horen dat lichamen geïdentificeerd  waren’’, spreekt een hevig geëmotioneerde moeder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei