Volledig scherm
Nico Herbert (rechts). © DG

Nico Herbert uit Ede wereldkampioen sambo

EDE - Vechtsporter Nico Herbert is het afgelopen weekeinde in Casablanca (Marokko) voor de derde keer wereldkampioen sambo geworden bij de masters. Sambo is een Russische variant van judo. 

In zijn lange carrière als vechtsporter haalde Herbert al tientallen medailles binnen op nationale en internationale kampioenschappen. Dat gebeurde overigens niet alleen met sambo, maar ook met judo, taekwondo en Braziliaans jiu jitsu.

Vechtsportvirus

Herbert (61) is van beroep tandtechnicus en begon als 8-jarige met judo en kwam later in aanraking met de andere disciplines. Ook zoon Jan Christiaan is besmet met het vechtsportvirus en op dit moment Europees kampioen Braziliaans jiu jitsu. Samen leiden ze sportschool Herbert, waar training wordt gegeven in deze vechtsportdisciplines.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei