Volledig scherm
Het huidige gezondheidscentrum Veldhuizen bij winkelcentrum Bellestein. © Google Streetview

Nieuw gezondheidscentrum bij Bellestein Ede

EDE - De bouw van een nieuw gezondheidscentrum bij winkelcentrum Bellestein in Ede begint in de loop van 2019. Als alles volgens planning verloopt. Daarmee komt dan een eind aan meer dan tien jaar plannen maken voor zo'n nieuw centrum. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft eerder deze week de uitgangspunten voor de nieuwbouw vastgesteld. Het nieuwe gebouw telt twee lagen. Op de begane grond komen de apotheek, het consultatiebureau en de fysiotherapeuten; op de verdieping de huisartsenpraktijk en een aantal andere gebruikers van het huidige gezondheidscentrum. Iedereen uit het oude centrum verhuist mee naar het nieuwe onderkomen.

Verouderd en te klein

Het huidige Gezondheidscentrum Veldhuizen staat er al bijna veertig jaar. De zorgverleners in het pand vonden het in 2008 al verouderd en te klein. Het voldeed niet meer aan de eisen van de tijd. Aanvankelijk kwamen ze met een plan om nieuwbouw te plegen elders in de wijk. Dat ging niet door, waarna de huidige plek in beeld kwam.

Het nieuwe gezondheidscentrum wordt iets groter dan het bestaande. Volgens een gemeentewoordvoerder komen er geen andere functies bij, zoals bijvoorbeeld kantoren of woningen. Het huidige pand wordt deels gesloopt om een doorgang te krijgen naar de nieuwbouw. De rest blijft staan, onder meer omdat er appartementen boven zitten. De gemeenteraad bespreekt binnenkort de uitgangspunten.     

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei