Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Nieuw onderzoek: ruimte voor negentien windmolens in Ede

UPDATEEde heeft rond de A30 en A12 plaats voor negentien windmolens van 120 meter hoogte. ,,Een verrassend aantal extra plekken”, zegt wethouder Leon Meijer.

6 reacties

 • Jack van Dijk

  2 maanden geleden
  Nederland is gewoon te druk bevolkt voor windmolens. Als je veel wind het draagt het geluid kilometers ver en doe je geen ook dicht. Om nog maar niet te spreken over wat de continue beweging doet met ons brein. Als die ergens vanuit je huis te zien zijn, en dat is al snel bij 120m hoog, wordt je aandacht er continu door getrokken.
 • Loek van van Bokhoven

  2 maanden geleden
  Weg met al die krankzinnige zichtvervuilende rotdingen. Bouw snel een paar kerncentrales en breek die troep, ook die onzin in onze prachtige Noordzee, weer snel af.
 • Johan Kentie

  2 maanden geleden
  Fijn dat men 4 molen tegen de nieuwbouwwijken van Veenendaal aan gat zetten. Gemeente Ede zet die molens in het midden van je eigen gemeente of tegen jullie eigen nieuwbouwwijken aan.
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Kernenergie! Twee of drie kerncentrales bouwen en je hebt plenty schone energie.
 • Sjaak den Hartog

  2 maanden geleden
  In weet niet of windmolens wel zo milieuvriendelijk zijn met het vele beton als fundament maar toch ben ik voorstander zo snel mogelijk deze molens te plaatsen we moeten wat. Maar hier moet natuurlijk onnodig lang over worden vergadert voor eindelijk na 5 jaar een beslissing wordt genomen

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei