Volledig scherm
Het station krijgt een overkapping van hout en glas. Beeld gemeente Ede

Nieuwbouw station Ede-Wageningen zeker jaar vertraagd

EDE - Inwoners van Ede en omgeving moeten een jaar langer wachten op de bouw van het nieuwe station Ede-Wageningen. Dat meldt ProRail. 

Er zijn geen bouwers gevonden die binnen de begroting het station willen bouwen. De verschillende partijen die betrokken zijn bij het nieuwe station gaan nu overleggen over de vervolgstappen.  Het station zou in 2022 klaar moeten zijn. Dat gaat nu zeker niet lukken. 

Voor ruim 81 miljoen (exclusief btw) zou de aannemer een spiksplinternieuw station moeten aanleggen ten oosten van het huidige treinstation. Dat ziet echter geen enkele aannemer zitten. En dat zorgt voor hevige teleurstelling op het Edese gemeentehuis. ,,Dit is vervelend voor onze reizigers, maar ook voor de omwonenden en voor de ontwikkeling van het World Food Center’’, laat een woordvoerder van de gemeente Ede weten. 

Soberder?

De vraag is wat een en ander gaat betekenen voor het uiterlijk van het station. Als de verschillende partijen niet meer geld willen bijleggen, zal het ontwerp soberder moeten worden. Het station in Ede is niet het enige dat voorlopig niet doorgaat omdat de aanbesteding is mislukt. Ook in Arnhem moest recent een streep door de verbouw van een station worden gezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei