Volledig scherm
René Verhulst. © PZC

Nieuwe burgemeester Ede fietst en preekt op zondag

EDE - René Verhulst is een bezig baasje. Dat mag je wel concluderen als je ziet wat hij allemaal doet naast zijn burgemeesterschap van Goes. De geboren Zeeuw (Kapelle, 28 september 1960) houdt er een hele rits hobby's op na. Zo mag hij graag een rondje fietsen op de racefiets, zelfs op zondag. Aan de andere kant wil hij op diezelfde dag des Heren ook nog wel eens op de preekstoel klimmen. 

Beide activiteiten kan hij in zijn nieuwe standplaats Ede naar hartenlust ontplooien.

Utrecht

Verhulst is ook betrokken bij liefst vijftien stichtingen en instellingen. Sommige daarvan, zoals de Stichting Stadstoezicht Utrecht en de Dom Society, zetelen in Utrecht: de stad waar Verhulst rechten studeerde en zijn eerste schreden op het pad van de politiek zette. Van 1994 tot 2001 was hij er gemeenteraadslid voor het CDA; tussen 2001 en 2005 was hij er wethouder. In de domstad begon Verhulst ook zijn beroepsmatige loopbaan als directiesecretaris bij de Stichting Sociale Woningbouw Utrecht. Later was hij onder meer secretaris van het college van bestuur van Nijenrode Business Universiteit.

Blog

Ongetwijfeld gaat Verhulst over al deze activiteiten schrijven op zijn wekelijkse blog, die nu nog te lezen is op goes.nl. Aangezien Verhulst heeft aangegeven dat hij met deze bezigheid wil doorgaan, weten de Edenaren vanaf 8 september, wanneer Verhulst wordt geïnstalleerd, alles van zijn bezigheden. 

Schrijven

Verhulst, getrouwd en twee kinderen, schrijft dus graag. Hij publiceerde meerdere boeken, zowel in zijn tijd in Utrecht als in Goes. Hij debuteerde in 2000 met Achterkant Stadhuis, een boek over de Utrechtse gemeentepolitiek. In de jaren erna kwamen er drie vervolgboeken. Ook schreef hij enkele jeugdboeken: Lawaai in Luxemburg, Helse capriolen door een molen en Potsierlijke praktijken in een pakhuis

In 2012 won Verhulst de schrijfwedstrijd van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten met zijn verhaal De terugkeer van de burgemeester. Ook werkte hij mee aan het boek met de intrigerende titel Zondig in Zeeland

Lees dit weekend meer over René Verhulst  in de papieren Gelderlander (editie Vallei) of de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei