Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijf Bieze uit Nijkerk is een van de initiatiefnemers achter de nieuwe Food Academy die komend schooljaar bij onderwijsinstelling Aeres start. © Harry Verkuylen

Nieuwe Food Academy op initiatief van bedrijven

EDE - Met ingang van het nieuwe schooljaar begint in Nijkerk een Food Academy. Dat is een nieuwe opleiding op initiatief van foodbedrijven, die in de krappe arbeidsmarkt moeite hebben om aan personeel te komen. De opleiding wordt ondergebracht bij onderwijsinstelling Aeres. Wie die afmaakt, krijgt gegarandeerd een baan.

Aeres biedt in Nijkerk al een vmbo- en mbo-opleiding aan. Allebei in het groen, vertelt locatiedirecteur Annette Vermaas. ,,Denk aan hoveniers en dergelijke. Binnen het groen kunnen onze leerlingen wel de richting food kiezen. Het zit ook in het portfolio van onze organisatie, zoals we dat dan noemen. Formeel valt food onder de locatie Ede. We maken ook gebruik van de Edese expertise voor het opzetten van de Food Academy.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei