Het hek tegen de wolven en herten op de Hoge Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hek tegen de wolven en herten op de Hoge Veluwe. © Rob Voss

Nieuwe hekken moeten wolf van Hoge Veluwe weren en herten toelaten

OTTERLO - Groot was de verontwaardiging toen Nationaal Park De Hoge Veluwe enkele maanden geleden hekken plaatste om de wolf en herten te weren. Nu lossen provincie en park het probleem samen op.

12 reacties

 • Josefien

  2 jaar geleden
  Triest dat de provincie er nu blijkbaar anders over denkt en de 'baron' zijn zin krijgt om zo de hertennog makkelijker af te knallen. Bah!
 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  En zullen we anders meteen hierna al het wild gaan verwijderen van de Hoge Veluwe opdat er zo alleen maar mensen met honden gaan rondwandelen? De Hoge Veluwe zou zonder (groot)wild en roofdieren in feite een groene en levenloze woestijn worden!
 • Henksch

  2 jaar geleden
  Nog voor er ook maar iets gebeurd is en er ook maar éen moeflon gesneuveld is door een wolf, sloeg de angst bij Baron Dinges toe. Angst gaat altijd over controleverlies. "Stel je eens voor dat er een wolf over het hek zou springen en achter een moeflon aan zou gaan". Dat is geen realiteit, dat is de angst van iemand die vreest dat dat zou kunnen gebeuren en die vervolgens grijpt naar de reflex van de FPG-landgoedeigenaar: terreinen afsluiten.
 • Marijke Both

  2 jaar geleden
  De Hoge Veluwe gaat er altijd prat op dat hun dieren 'wild' zijn. Nadat de herten met brood en appelen gevoerd zijn, moeten nu de moeflons beschermd worden. Hoe wild is wild eigenlijk?
 • Gijs

  2 jaar geleden
  Toch mooi. We moeten de wolf van harte welkom heten en omarmen, maar de Veluwe komt hij niet op.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei