Volledig scherm
PREMIUM
Foto van een eerder evenement op de vernieuwde Markt in Ede. De jongere op de foto heeft niets met de geschetste situatie van doen. © Herman Stšver

Nieuwe marktplein in Ede ongewenste hangplek

EDE - Overdag is het een vrolijke bedoening op het spiksplinternieuwe marktplein in Ede. Kinderen genieten van de fonteintjes, springen op de trampolines en schommelen dat het een lieve lust is. Maar rond een uur of vijf verandert de sfeer. Een groep hangjongeren zorgt volgens omwonenden voor vernielingen en kabaal dat tot in de late uurtjes duurt. 

Het is de buurt een doorn in het oog. ,,Als ik 's morgens wakker word, is het afwachten wat er nu weer kapot is”, zegt een bewoonster van een appartementencomplex aan het plein. ,,Ik erger me er groen en geel aan.” Meerdere omwonenden hekelen de vernielzucht, maar een enkeling durft maar met naam en toenaam in de krant. ,,Ik ben veel te bang een steen door de ruit te krijgen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei