CSG Het Streek in Ede.
Volledig scherm
CSG Het Streek in Ede. © CSG Het Streek.

Nieuwe namen voor Het Streek, straatnamen maken plaats voor lyceum en college

EDE - Christelijke Scholengemeenschap Het Streek in Ede verandert de naam van zijn locaties. Die zijn nu nog vernoemd naar straatnamen.

,,We vonden het best raar dat de scholen vernoemd zijn naar straatnamen’’, zegt bestuurder Gertjan van der Molen. ,,Dan zeg je ‘Ik zit op de Zandlaan’of ‘Ik zit op de Bovenbuurtweg'. Geen enkele school heet  naar een straatnaam.’’

Verder onder oude naam

Dat moest toch anders kunnen, vond het bestuur. Maar welke namen geef je de scholen dan? ,,We hebben ervoor gekozen dat de Bovenbuurtweg verder gaat onder de naam Het Streek Lyceum’’, zegt Van der Molen. De locatie met mavo, havo, vwo en gymnasium gaat dus eigenlijk weer verder onder de naam die het ooit had. 

De andere locatie aan de Zandlaan, waar leerlingen praktijkonderwijs, vmbo en een praktische variant van de mavo kunnen volgen, krijgt de naam Het Streek College. 

Past beter bij identiteit

De bestuurder zegt trots te zijn op de nieuwe namen voor de scholengemeenschap waar meer dan 2500 jongeren op zitten. ,,Ze passen beter bij onze identiteit, die is verbonden zijn met elkaar.’’

Voor alle leerlingen die in het schooljaar 2020-2021 zijn ingeschreven bij CSG Het Streek, geldt dus dat zij onderwijs gaan volgen op Het Streek Lyceum of op Het Streek College. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei