Volledig scherm
De binnenstad van Ede.

Nieuwscafé over toekomst Ede-Centrum

EDE - Wat is de toekomst van Ede-Centrum? Hoe kunnen politici en ondernemers ervoor zorgen dat het centrum aantrekkelijk blijft voor Edenaren en gasten van buiten en wat is hierin de rol van parkeren? Om die vragen draait het eerste Edese Nieuwscafé dat op 16 december voor het eerst gehouden wordt in café Substitute op het Museumplein.

Een van de gasten is fotograaf Arjan van Bruggen. Hij vertelt over een nieuw pop-up project in het centrum en hij wordt geïnterviewd over pop-upwinkels in het algemeen.

Pandeigenaren
In discussies over een levendig centrum worden pandeigenaren niet altijd positief afgeschilderd. Onterecht, stelt Mark Slothouber. Hij is eigenaar van een aantal panden in Ede-Centrum en geeft zijn visie op de toekomst.

Dichter
Deze en meer onderwerpen komen aan bod in een programma dat om 17.00 uur begint en anderhalf uur duurt. Tussendoor geeft stadsdichter Harry Oonk een creatieve kijk op het Edese centrum. Het nieuwscafé wordt georganiseerd door de Gelderlander in samenwerking met de gemeente Ede. Toegang is gratis.

De Vallei