Volledig scherm
Brandweer in de weer bij een autobrand in Veldhuizen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Nog geen arrestaties om branden Edese wijk Veldhuizen

EDE - De politie heeft nog altijd geen verdachte kunnen aanhouden voor de brandstichtingen in de Edese wijk Veldhuizen.

De laatste weken zijn er om kleinere overtredingen wel verschillende jongeren aangehouden, onder meer een 17-jarige jongen die een luchtbuks bij zich had in een park aan de rand van de wijk Veldhuizen. De politie wil ‘omwille van het onderzoek’ niet zeggen of er bij de jongens die aangehouden zijn, ook verdachten zijn van de autobranden.

Weer een brand
Na een paar onrustige weken begin mei, waarbij een flink aantal auto’s in brand is gestoken, was het al tweeënhalve week rustig in de Edese wijk Veldhuizen. Totdat zaterdagnacht weer een auto in brand ging.

Gesprek
Burgemeester Cees van der Knaap heeft vorige week verschillende Edenaren bezocht wier auto in de brand is gestoken. Over de inhoud van die gesprekken rapporteert de burgemeester deze maandag aan de Edese raad. Dan spreekt de raad over de wijk en de manier waarop gemeente en politie met de situatie zijn omgegaan.

Lees meer over de situatie in Veldhuizen in de papieren krant, editie De Vallei van 6/06/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

De Vallei