Volledig scherm
Het busstation in Wageningen © Harold Schuil

Nog meer bussen over Wageningen Campus

EDE - De provincie Gelderland laat nog meer bussen rijden over Wageningen Campus. Lijn 84, die vanuit Ede over de Campus naar het Wageningse busstation rijdt, wordt uitgebreid. 

Er gaan minder bussen op lijn 88 rijden. Die buslijn volgt vrijwel dezelfde route tussen Ede en Wageningen, maar gaat niet over de Campus.  Volgens de provincie is er juist in de spits veel vraag naar bussen tussen station Ede-Wageningen de Wageningen Campus. De gaten die vallen in het rooster van lijn 88 worden weer opgevuld door extra inzet van lijn 86 via Wageningen-Noord. 

Dit zijn onderdelen van de wijziging in de dienstregeling in de provincie. Vooral in de spits komen er in de diverse plaatsen bussen bij. Zo gaan er meer bussen in de spits rijden tussen station Ede-Wageningen en de Kenniscampus op de Edese Zandlaan en komt er rond tien voor acht in de ochtend een bus bij op lijn 85 van Veenendaal naar Ede. 

Meer bussen bij drukte

In de nieuwe dienstregeling is duidelijk te zien dat lijnen die veel gebruikt worden, versterkt worden. Zo gaat bus 108 tussen Ede en Apeldoorn elk half uur rijden. Nu is dat nog elk uur. Steeds meer reizigers maken gebruik van deze lijn.
Buslijnen die amper gebruikt worden, vervallen of worden minder frequent ingezet. Volgens de provincie is niet te vermijden dat sommige groepen reizigers ervaren dat de dienstregeling voor hen verslechtert. De provincie zoekt naar eigen zeggen naar oplossingen voor gebieden waar weinig reizigers zijn. Vorig jaar werden verschillende flexibele belbussen ingevoerd die alleen rijden als deze worden gereserveerd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei