Volledig scherm
© Thinkstock

Ondernemer start actie tegen parkeerregime Ede

EDE - Een ondernemer in Ede-Centrum is begonnen met een actie tegen het vooraf betaald parkeren in het centrum van Ede. De online petitie, die zondag is geopend, is inmiddels bijna 1.000 keer getekend.

De ondernemer wil zijn actie niet zelf toelichten omdat dat volgens hem mogelijk negatieve gevolgen kan hebben voor zijn bedrijf.

Binnenstadsmanager Alan Geensen is wel bereid het gevoelen onder de winkeliers te verwoorden. Volgens hem is het vooraf betaald parkeren 'niet meer van deze tijd'. "We staan op het verkeerde been", stelt hij. "Ik neem dat mezelf ook kwalijk. Ik had het anders ingeschat, heb me te makkelijk laten ompraten."

Mobiel
Wie zijn auto parkeert op de parkeerpleinen rond het centrum van Ede moet sinds enkele weken vooraf afrekenen. Alleen wie via de mobiele telefoon betaalt, kan dat vooraf betaald parkeren omzeilen. De gemeenteraad heeft het vooraf betaald parkeren ingevoerd omdat het de gemeente een voordeel van enkele tonnen per jaar oplevert.

Cijfers
Geensen had liever gehad dat de ondernemers collectief via de Stichting Binnenstadsmanagement Ede hun onvrede richting het gemeentebestuur hadden uitgesproken."Maar we zullen dit zeker meenemen als er een serieus aantal ondertekenaars komt. Zelf probeer ik de discussie zo inhoudelijk mogelijk te maken. Daarom heb ik ook om cijfers gevraagd van de aantallen auto's op de pleinen. De afgelopen zaterdagen waren ze vrij leeg, dat hoort niet bij Ede."

De Vallei