Volledig scherm
Vuistbalwedstrijd in Duitsland © Eric Wijnacker/DG

'Ons' vuistbalteam heeft verloren, maar gaat wel door

BENNEKOM/ADELMANNSFELDEN - Een klaterend applaus van zeker duizend toeschouwers, een massaal meegezongen Wilhelmus en een gewonnen duel tegen België.

Dat is de oogst van het Bennekoms/Wageningse vuistbalteam dat afgelopen weekeinde heeft deelgenomen aan de Europese kampioenschappen in het Zuid-Duitse Adelmannsfelden. Het Bennekomse Oranje is met open armen ontvangen op het EK. Uiteindelijk werden de sporters tiende en laatste, maar ze werden uitgebreid gecomplimenteerd door de zeer ervaren tegenstanders. Ze worden gezien als een verrijking voor het Europese faustball.

Wildcard

Het team en de drie Duitse trainers zijn van plan door te gaan. Ze hebben zich weliswaar niet geplaatst voor het WK in 2019 in Zwitserland. Maar hebben toch zoveel indruk gemaakt met hun spel en enthousiasme na enkele maanden trainen dat ze het advies kregen om zich aan te melden voor een wildcard bij het WK. Het team van Nederland werd gesteund door 25 enthousiaste supporters uit Bennekom en Wageningen.

Volledig scherm
Vuistbal in Duitsland © Eric Wijnacker/DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei