Ontmanteling drugslaboratorium in Ede onder strenge bewaking begonnen

videoEDE - Een illegaal drugslaboratorium dat dinsdag ontdekt werd aan de Ottostraat in Ede, wordt deze woensdagochtend ontmanteld en ontruimd. Een specialistisch bedrijf is in Ede om die klus uit te voeren. Het laboratorium bevindt zich in een bedrijfshal. Daarin was achter een wand het laboratorium waar mogelijk synthetische drugs werden geproduceerd verborgen. 

De ontmanteling gebeurt in aanwezigheid van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling van politie en de brandweer. Een zwaarbewapende bewakingseenheid van politie houdt daarbij toezicht. Volgens een verslaggever ter plaatse zijn al veel spullen uit de loods gehaald. Die zijn met vrachtwagens afgevoerd. Bij de hal hangt een zoete, chemische lucht. 

Duurt enkele dagen

Bij de inval door de politie op dinsdag werden geen personen aangetroffen in het pand dat 40 bij 40 meter groot is. De verwachting is dat de ontmanteling enkele dagen zal vergen. 

Verhuurder

Eigenaar HBD Vastgoed van het pand waarin het drugslaboratorium is aangetroffen is ook gevestigd aan de Ottostraat. Over de huurder van de hal wil de eigenaar niets kwijt. In een telefonische toelichting laat hij weten: ,,Ik ben helemaal klaar met die pers en die hele rotzooi. En ik wil onze naam ook niet in de krant zien. Kom maar mee opruimen, dan doe je tenminste wat. Daar heb ik wel wat aan.’’

Volledig scherm
De ontmanteling van het drugslab in Ede is begonnen. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei