Volledig scherm
Het voormalige sportpark aan de Weversteeg. © Google Streetview

Op zoek naar alternatieven voor vertraagde bouwplannen in Otterlo

OTTERLO - De zoektocht naar alternatieve locaties voor de bouw van woningen en een multifunctioneel centrum in Otterlo is al begonnen. 

Dat zegt de Edese wethouder Peter de Pater in antwoord op vragen van GemeenteBelangen en de SGP. Die hebben tijdens de gemeenteraadsvergadering hun zorgen geuit over het uitblijven van nieuwbouw in Otterlo. 

,,Otterlo mag niet vergrijzen’’, meldt Gabriëlle Hazeleger. ,,Er moeten luiers aan de waslijn hangen, zeggen we in het dorp.’’ Maar dan moeten de jongeren ook ergens kunnen wonen. En met het op de lange baan schuiven van de bouwplannen in Otterlo, zouden de jongeren juist uit het dorp kunnen verdwijnen. 

Vertraging

Vorige week werd bekend dat de bouw van een nieuwe woonwijk, inclusief multifunctioneel centrum met een dorpshuis en een sportzaal, voorlopig niet door gaat. Onduidelijkheid over Europese wetgeving rond stikstof zorgt ervoor dat de benodigde vergunningen voorlopig niet kunnen worden verleend. Ede verwacht een vertraging van twee tot drie jaar. Tot die tijd moet de sterk verouderde Sero-sportzaal gebruikt worden.

SGP en GemeenteBelangen vragen zich af of het college van burgemeester en wethouders de urgentie voor de bouwplannen zien en nog steeds de ambitie hebben om ze uit te voeren. Daarnaast willen ze weten of  B en W bereid zijn alternatieve locaties te zoeken en hoe ze de oude sporthal gaan opknappen.

Natuur

De Pater antwoordt dat de zoektocht al is opgepakt en er al geschikte locaties in beeld zijn. Ook is er overleg met Otterlo's Belang en Natuurlijk Otterlo. ,,De meeste bezwaren zijn toch te verwachten op het gebied van natuur’’, aldus wethouder. Ook zegde hij toe dat er maatregelen worden genomen om de Sero-sportzaal nog een paar jaar in gebruik te houden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei