Een keer per jaar staat de Ginkelse Heide groots in de belangstelling, tijdens de Airborne herdenking. Dat mag best wat meer worden, vindt de gemeente Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Een keer per jaar staat de Ginkelse Heide groots in de belangstelling, tijdens de Airborne herdenking. Dat mag best wat meer worden, vindt de gemeente Ede. © Herman Stöver

Opknapbeurt voor De Ginkel bij Ede

EDE - Natuurgebied en landbouwenclave De Ginkel heeft een eeuwenlange historie. Ede wil die zichtbaarder maken en tegelijk de natuur versterken. 

,,Het best bewaarde geheim van Nederland.’’ Wethouder Willemien Vreugdenhil is overduidelijk enthousiast over De Ginkel. De gemeente Ede heeft plannen om het gebied, dat onder meer bestaat uit de Eder- en Ginkelse Heide, de Kreelse Plas en de landbouwenclave bij het natuurcentrum, beter te laten zien aan de bezoekers. ,,En tegelijkertijd willen we de biodiversiteit herstellen.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei