Volledig scherm
© Tamara Reijers

Oplossing scholenprobleem zaak van lange adem

EDERVEEN/ LUNTEREN - De scholenkwestie in Ederveen wordt een zaak van lange adem. Pas in 2023 kan de sterk groeiende Calvijnschool volledige nieuwbouw tegemoet zien en een nevenlocatie in Lunteren lijkt er ook niet zomaar te komen. 

Door de verhuizing van een deel van de school naar Lunteren zouden de kinderen een hoop minder te hoeven reizen. Het zou 125.000 fietskilometers schelen. 

In café

Nu zitten er nog klassen van de school op 5 verschillende locaties, waaronder een oude tenniskantine en een voormalig café in het dorp. 

De gemeente Ede wilde een onderzoek naar een nevenlocatie van de Calvijnschool in Lunteren omdat veel leerlingen van de school uit Lunteren en omgeving komen. Het gaat om ruim 80 leerlingen die speciaal kiezen voor het behoudende karakter van de reformatorische school. 

Kosten

In Ederveen in 2019  pas een deel van de benodigde schoolgebouwen geplaatst worden.  Op initiatief van de SGP stemde de Edese raad begin 2017 voor een volledig nieuw schoolgebouw voor zowel de Calvijnschool als de Julianaschool in 2019. Maar omdat de scholen en de gemeente er niet uit komen wat betreft de kosten, gaat dat niet door.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei