Volledig scherm
Tanja Klip © ANP

Opnieuw aangifte tegen dijkgraaf Tanja Klip

updateEDE - Dijkgraaf Tanja Klip ligt opnieuw onder vuur. Het Drentse oud-Statenlid Ko Vester (SP) doet aankomende maandag aangifte tegen de dijkgraaf. Vester beschuldigt Klip, ook lid van de Eerste Kamer, van meineed. 

Dat meldt Dagblad van het Noorden. Klip zou in een slepende affaire op het Drentse Provinciehuis de waarheid verkeerd hebben voorgesteld.

Die affaire van ruim tien jaar geleden is opnieuw naar boven gekomen nu documenten naar voren zijn gekomen waarvan eerder werd gezegde dat die vernietigd zouden zijn. Hierin zou Klip volgens Vester een kwalijke rol hebben gespeeld. In een interne reactie naar medewerkers van het waterschap toe laat Klip weten het heel vervelend te vinden. ‘Deze zaak is diverse malen uitvoerig onderzocht, besproken en beoordeeld en heeft tot geen enkel belastend feit geleid. Er is door mij niet gelekt, ik heb geen inhoudelijke vertrouwelijke informatie aan een journalist gegeven en ook geen meineed gepleegd.’

Tweede keer dat er aangifte is gedaan 

Het is niet de eerste keer dat er aangifte is gedaan tegen Klip. Eerder werd er aangifte gedaan tegen haar in haar rol als lid van het algemeen bestuur van Waterschap Vallei En Veluwe.  

Aart van Malenstein, PvdA-fractievoorzitter bij het waterschap deed in 2018 aangifte omdat Klip de geheimhoudingsplicht zou hebben geschonden. Die kwestie is later geseponeerd. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei