Volledig scherm
Brandweer in de weer bij een autobrand in Veldhuizen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Opnieuw autobrand in Edese wijk Veldhuizen

EDE - Het is weer raak in de Edese wijk Veldhuizen. Na een periode van relatieve rust, heeft in de nacht van zaterdag op zondag een geparkeerde auto aan de Langenhorst korte tijd in brand gestaan. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Twee jongeren ontdekten de brand rond 4.00 uur en schakelden de brandweer in. Die heeft het vuur gedoofd. De schade aan de auto is beperkt gebleven tot de voorkant van het voertuig. Daar is de brand ook ontstaan.

Onderzoek
De politie was snel aanwezig bij de brand omdat de getroffen auto voor een politiepost aan de Langenhorst stond geparkeerd. Desondanks heeft de politie geen eventuele verdachten aangehouden. Het voertuig wordt meegenomen voor onderzoek. Daarbij wordt gekeken of er sprake is van brandstichting.

Ongeregeldheden
De Edese wijk Veldhuizen wordt al een tijd lang geteisterd door autobranden en andere ongeregeldheden. Vorige maand werden er in een korte tijd meerdere keren auto's in brand gestoken. Ook werd geprobeerd brand te stichten in een winkelcentrum en werden hulpverleners bekogeld met stenen.

Het is een tijd relatief rustig geweest in de wijk Velhuizen nadat er groot is ingezet op preventie en patrouilles door de politie.

De Vallei