Ziekenhuis Gelderse Vallei. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei. Foto ter illustratie. © Herman Stöver

Opnieuw Edenaren met corona opgenomen in het ziekenhuis

EDE- Opnieuw zijn meer Edenaren besmet met corona opgenomen in het ziekenhuis. Woensdag waren het er 29. Deze donderdag zijn het er 31, meldt het RIVM.

Die organisatie maakt nu dagelijks bekend hoeveel coronapatiënten er per gemeente zijn opgenomen in het ziekenhuis. De data van ziekenhuisopnames per gemeente geven op dit moment het beste beeld over hoe de epidemie verdeeld is over Nederland, omdat de ziekenhuizen meer patiënten testen op het coronavirus. 

Ziekenhuisopnames nemen toe

Het aantal ziekenhuisopnamen in Ede - ruim 111.000 inwoners - neemt nog steeds toe. Dinsdag waren het nog 24 inwoners die met corona opgenomen waren in het ziekenhuis.

Het aantal inwoners van Rhenen dat in het ziekenhuis ligt, blijft 3. In Veenendaal blijft het 7, in Wageningen blijft het 6 en in Renswoude blijft het 1. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug is er 1 bijgekomen. Er liggen nu 11 inwoners van die gemeente met COVID-19 in het ziekenhuis. 

Burgemeester Gert-Jan Kats meldt op Twitter wel dat in zijn gemeente Veenendaal bij 8 inwoners de afgelopen 24 uur is vastgesteld dat die met corona zijn besmet. 

Bekijk hieronder het aantal ziekenhuisopnamen per gemeente:

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei