Volledig scherm
Auto in brand op de Van de Capellestraat in Ede. © Roland Heitink

Opnieuw meerdere auto's in brand in Ede

EDE - In Ede zijn in de nacht van dinsdag op woensdag kort na middernacht twee auto's in brand gegaan. De eerste brand ontstond rond 23.45 uur bij een geparkeerde auto aan de Van de Cappellestraat, in de wijk Maandereng. Ongeveer anderhalf uur later stond er een auto in brand aan de Paul Gabriëlstraat naast het voetbalveldje in dezelfde wijk.

De brand aan de Paul Gabriëlstraat werd ontdekt door een moeder en een dochter, die toevallig passeerden. De brand is door getuigen en de politie geblust.

Brandstichting
Bij beide branden gaat de politie uit van brandstichting. Er lijkt dezelfde werkwijze te zijn toegepast. Zo is bij de auto aan de Van de Cappellestraat de brand ontstaan bij het voorwiel van de passagierskant en bij de auto aan de Paul Gabriëlstraat is dat bij het wiel aan de bestuurderskant.

Volgens omstanders is er bij de eerste auto een aanmaakblokje gevonden bij een wiel van de wagen.

Verdachte
Sinds vorige maand zijn in Ede al vele auto's in vlammen op gegaan. Dat gebeurde eerst vooral in de wijk Veldhuizen. Het is voor het eerst dat er auto's in Maandereng in brand staan. De auto's heben forse schade opgelopen aan en onder de motorkap.

​Afgelopen weekend brandde nog een auto uit, toen aan de Kolkakkerweg. Vorige week hield de politie een 19-jarige verdachte aan, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een reeks aan autobranden in die wijk. Diezelfde avond was het weer raak.

Oproep
De politie heeft na de eerste brand vanavond een burgernetbericht verstuurd, met een oproep aan getuigen om beelden van de mogelijke verdachte in te zenden.

Volledig scherm
Autobrand aan de Paul Gabriëlstraat in Ede. © Roland Heitink

De Vallei