Volledig scherm
NIeuwbouw in Veenendaal-Oost. © Tamara Reijers

Optimisme helemaal terug op woningmarkt in Vallei

EDE - De woningmarkt in de Regio FoodValley draait als nooit tevoren. Er lijken drie gouden jaren voor de woningbouw aanstaande. Het is nu zaak kalm te blijven en in overleg te werk te gaan.

Dat is een belangrijke boodschap in de regionale Vastgoedmonitor 2016 die vandaag wordt gepresenteerd. In de Stichting Vastgoedmonitor werken bouwbedrijven, makelaars, woningcorporaties en gemeenten en provincies samen.

Topjaar
De woningbranche in de regio heeft zich afgelopen jaar razendsnel hersteld na enkele magere jaren tijdens de economische crisis. In 2015 werden 1.665 nieuwe huizen opgeleverd in de regio, met Ede, Veenendaal, Wageningen en Barneveld als grootste gemeenten.

Bovendien was het aantal verkochte bestaande woningen het hoogst van de afgelopen vijftien jaar. De lage rente jaagt de kooplust stevig aan.

Profiteren
Van die gunstige omstandigheden willen bouwbedrijven en gemeenten graag profiteren. Het aantal nieuwe woningen dat de komende drie jaar is gepland, 2.750 per jaar, is bijna een verdubbeling ten opzichte van de afgelopen jaren.

Voordeel
Voorzitter Roel Kremers van de Stichting Vastgoedmonitor denkt dat de regio op de goede weg is. "Dat is achteraf gezien het voordeel geweest van de crisis. Men heeft duidelijk een boodschap aan elkaar. En het mooie is dat dat niet alleen geldt voor de overheid of de aannemers, maar voor alle partijen.”

Lees meer de woningmarkt in de Vallei in de papieren krant, editie De Vallei van 16/06/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

De Vallei