De nieuwe Enka-wijk in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe Enka-wijk in Ede. © Herman Stöver

Oude eiken zijn splijtzwam in Enka-wijk Ede

EDE - De protesten tegen de kap van twee monumentale eiken zorgen ervoor dat een groep nieuwe Edenaren voorlopig geen nieuw huis krijgen. En dus zijn ze ongerust. In een open brief op de Facebookpagina Enka bewoners roepen ze de bezwaarmakers op om met hen in gesprek te gaan.

 ‘Beste bezwaarmakers op de Enka, wat kunnen we doen om de kap van twee oude eikenbomen op te lossen? 38 groene daken?’ Dat is het bezwaar dat draait om twee monumentale eiken die staan op de plek waar Zouterij 2 moet komen. Bezwaarmakers doen er alles aan de bomen voor de wijk te behouden en hebben naast bezwaar tegen het kappen van de bomen ook bezwaar aangetekend tegen de bouw van de 38 huizen. ,,Dat moest om de bomen te kunnen redden. Alleen bezwaar tegen de kap was niet voldoende volgens de deskundigen’’, zegt bezwaarmaakster Wilma Verburg. Ze zegt er uitdrukkelijk bij dat het bezwaar niet bedoeld is om de huizen tegen te houden. ,,Als de kap van tafel is, trekken we het bezwaar tegen de bouw onmiddellijk in. Het is ons echt om de bomen te doen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei