Volledig scherm
Een praktijkles van studenten autotechniek in hun tijdelijke onderkomen, een voormalige garage in Ede. © Herman Stöver

Oude Ford-garage Ede is domein van studenten ROC

EDE - De technische opleidingen van ROC A12 in Ede huizen vanaf deze maand in de voormalige Ford-garage aan de Klaphekweg in Ede. Het gebouw van 5.800 vierkante meter is bijna volledig ingericht als praktijkruimte, achter het pand zijn tijdelijke units neergezet voor de theorielessen.

Onder de verhuisde opleidingen is onder meer motortechniek. Zij sleutelen dus nu op de plek waar nog niet zo lang geleden de Fords werden gerepareerd.

Nieuwbouw
De oude showroom is nu het domein van studenten metaal- en elektrotechniek. De kantoren dienen als personeelsruimte. De tijdelijke verhuizing is nodig omdat de opleidingen de komende jaren een nieuw gebouw krijgen aan de Bovenbuurtweg in Ede-Zuid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei