Volledig scherm
© DG

Oude rockers in Ede durven en genieten (video)

EDE - Durven ouderen te experimenteren? Het enorme succes van Rockin Old School Ede toont een ondubbelzinnig 'ja'. Al dagen van tevoren was de grote zaal van Cultura in Ede uitverkocht.

Niet voor een bekende muzikant, wel voor dertig 55-plussers die zich acht weken geleden aanmeldden voor de eerste editie van Rockin' Old School in Ede.

Bewondering
Het publiek vond het zondag allemaal (terecht) prachtig. Maar bovenal heerste de verwondering over wat de vier bands (Jong Belegen, B-Band, 7 Sixties en Zestig Tinten Grijs) na acht weekjes intensief oefenen op het poppodium van Cultura wisten te brengen. Natuurlijk klonk het niet allemaal even strak, Maar muziekdocent Rob Halewijnn liep zondag heel vrolijk rond in Ede: "Mooi hè, dat dit kan en lukt. Het enthousiasme om hiermee door te gaan is groot. Het is een kwestie van durven en doen. En je best doen en genieten."

Dat wil ik ook
Dat is zondag gelukt, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor het publiek. Waarvan sommigen dachten en uitspraken: "Dat kan en wil ik ook." Vanaf vrijdag start de tweede editie van Rockin Old Schaal Ede: nieuwe ronde, nieuwe kansen voor een late rockcarrière.

Durven ouderen te experimenteren? Het enorme succes van Rockin Old School Ede toont een ondubbelzinnig 'ja'

De Vallei