Volledig scherm
De horecastrip op de kop van de Parkweg in Ede. © DG

Panden ontwikkelaar Edese Parkweg door bank op veilingsite geplaatst

EDE - Acht panden aan de door veel Edenaren verfoeide kop van de Parkweg, staan plots te koop. Op bevel van de bank. De eigenaar van de panden, de Edese ontwikkelaar Jan Kuipers is er ongelukkig mee, zegt hij.

Waarom de panden dan toch worden geveild? Het is onduidelijk. Kuipers wijst met de vinger naar de gemeente Ede. „Die zit hier achter.”

Verloedering
Van financiële problemen is geen sprake, bezweert hij. Ede ontkent de aantijging echter. „Wij hebben hier geen bemoeienis mee", zo klinkt het. Kuipers kocht de panden ooit met de bedoeling op dezelfde plek nieuwbouw te gaan plegen. Ondernemers op de Parkweg snakken er al jaren naar. Ze zien de huidige verloedering als anti-reclame voor de rest van de winkelstraat.

Advocaten
Kuipers en de gemeente komen er maar niet uit. Inmiddels praten ze elkaar alleen nog maar via advocaten. In 2015 maande Ede Kuipers via de rechter om zoals beloofd twee andere panden aan te kopen. Kuipers weigerde. In deze kwestie heeft Ede ook beslag gelegd op precies de acht panden die nu te koop staan. Of Ede ooit een cent zal zien van deze panden is nu sterk de vraag, dankzij de 'hypotheekexecutie', zoals de notaris het omschrijft,

Of de veiling doorgaat is overigens maar de vraag. Kuipers zelf denkt voor de veiling afloopt, op 14 februari, tot een akkoord te komen met de bank, zodat de veiling niet door hoeft te gaan.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei