Volledig scherm
Parachutisten op weg naar de grond op de Ginkelse Heide. © Gert Budding

Parachutisten oefenen voor Airborne-landingen van komende zaterdag

EDE - Tientallen parachutisten hebben woensdag proefsprongen gemaakt boven de Ginkelse Heide bij Ede. Het was een oefening voor de herdenking van de Airborne-landingen van 1944, die zaterdag wordt gehouden.

Dan springen naar verwachting in totaal 500 parachutisten uit Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Amerika, België en Polen uit zeven Hercules-vliegtuigen. Dit gebeurt tussen 10.00 uur en 16.30 uur. Het aantal parachutisten is een stuk lager dan vorig jaar. Toen stonden er 1000 klaar om te springen. 

Volledig scherm
Landingszone. © Gert Budding
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei