Volledig scherm
Parachutisten op weg naar de grond op de Ginkelse Heide. © Gert Budding

Parachutisten oefenen voor Airborne-landingen van komende zaterdag

EDE - Tientallen parachutisten hebben woensdag proefsprongen gemaakt boven de Ginkelse Heide bij Ede. Het was een oefening voor de herdenking van de Airborne-landingen van 1944, die zaterdag wordt gehouden.

Dan springen naar verwachting in totaal 500 parachutisten uit Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Amerika, België en Polen uit zeven Hercules-vliegtuigen. Dit gebeurt tussen 10.00 uur en 16.30 uur. Het aantal parachutisten is een stuk lager dan vorig jaar. Toen stonden er 1000 klaar om te springen. 

Volledig scherm
Landingszone. © Gert Budding
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei