Volledig scherm
Kunstenaars in de garage. © Herman Stöver

Parkeergarage krijgt kleur op de wanden

EDE - Het is de minst gebruikte parkeergarage van Ede, de garage van bioscoop Pathé, in de geluidswal langs de A12. Dit weekend is het echter een drukte van belang. Op tal van wanden verschijnen dit weekend tal van afbeeldingen van graffiti-artiesten uit binnen- en buitenland. 

Gisteren waren verschillende kunstenaars al bezig met het voorbereiden van hun kunstwerken. Het is de eerste keer dat het festival plaatsvindt in een overdekt decor. 

Pathé heeft de locatie zelf aangeboden aan het festival en is ook mede-investeerder. Iedereen die wil, kan komen kijken hoe de artiesten vorderen met de kunstwerken. Door nieuwe bouwplannen op de huidige parkeerplekken bij Pathé moet de garage steeds meer gebruikt worden in de toekomst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei