De sloop van de panden aan de Parkweg gaat hard. In het lichtroze pand zat Chinees-Indisch restaurant Peking, daarnaast in een ver verleden bar dancing Cheers.
Volledig scherm
PREMIUM
De sloop van de panden aan de Parkweg gaat hard. In het lichtroze pand zat Chinees-Indisch restaurant Peking, daarnaast in een ver verleden bar dancing Cheers. © Herman Stöver

Parkweg in Ede raakt iconische panden kwijt: ‘Hier viel geen eer meer aan te behalen’

EDE - Het meest besproken aanzicht van Ede is verleden tijd. De kleurrijke én sterk verouderde panden aan het begin van de Parkweg worden deze week met de grond gelijk gemaakt. Over een paar maanden verrijst er een appartementencomplex.

2 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Hennie Brouwer Inderdaad jammer, je kunt er dan iets nieuws achter bouwen toch? In Duitsland, ik dacht Hamburg, was ik eens bij een winkelcentrum Alle oude gevels stonden er nog, de binnenkant was geheel nieuw.
 • Hennie Brouwer

  2 maanden geleden
  Zonde. Waarom niet de gevels bewaard? Hebben ze bij het ENKA-terrein ook gedaan. Over 20 jaar spijt. Weer een stuk historie verdwenen
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  3

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei