Volledig scherm
© Albert Heller

Pauzeparken voor de opvang van mensen die hun huis worden uitgezet

EDE - De elf gemeenten die samen strijden tegen permanente bewoning op de Veluwe, denken aan zogenaamde pauzeparken, waar mensen tijdelijk toch op een vakantiepark kunnen wonen. 

Reden voor deze stap is de verschillende schrijnende situaties waar gemeenten mee krijgen te maken als ze gezinnen uit hun woning op een vakantiepark zetten. De nieuwe voorzitter van het bestuur van het programma Vitale Vakantieparken, de Puttense burgemeester Henk Lambooij, zal gaan pleiten voor deze 'pauzeparken' noemt. 

Scheidingen

Het gaat dan om campings die in de ogen van de gemeenten geen toekomst meer hebben als vakantiepark en op termijn een andere bestemming krijgen. Tijdelijk kunnen ze aangewezen als noodopvang voor het huisvesten van bijvoorbeeld mensen in een scheiding, gezinnen met jonge kinderen en mensen met bijvoorbeeld psychische of financiële problemen. 

De gemeente Nunspeet kent sinds maart 2018 al het begrip ‘Pauzewoning’. Vijftig recreatiebungalows daar worden aangewezen voor de opvang van mensen in nood. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weggestuurde vrijwilligsters Toon Hermanshuis in Ede mogen niet terugkomen

    Weggestuur­de vrijwillig­sters Toon Hermans­huis in Ede mogen niet terugkomen

    ZUTPHEN / EDE - Twee ex-vrijwilligsters Atie van de Meent uit Ede en Nelleke Middendorp uit Lunteren mogen niet terugkeren op hun plek in het Toon Hermanshuis in Ede. De twee stapten naar de rechter om hun vrijwilligerswerk in het Gelderse Valleiziekenhuis waartoe het huis behoort terug te eisen. Maar de rechter oordeelde deze vrijdag dat de stichting het recht had de overeenkomst met de twee vrouwen te beëindigen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei