Volledig scherm
De beoogde wethoudersploeg in Ede: Lex Hoefsloot, Hester Veltman, Willemien Vreugdenhil, Peter de Pater en Leon Meijer (van links naar rechts). © Gemeente Ede

Peter de Pater wordt wethouder in Ede

EDE - Lex Hoefsloot (GroenLinks), Hester Veltman (VVD), Willemien Vreugdenhil (CDA), Peter de Pater (GemeenteBelangen) en Leon Meijer (ChristenUnie) zijn de beoogde nieuwe wethouders van de gemeente Ede. 

Dat hebben de vijf onderhandelende partijen dinsdag bekendgemaakt. Meijer en Vreugdenhil hebben nu ook al zitting in het Edese college. Op dit moment wordt nog overlegd over de precieze portefeuilleverdeling.

Integriteit

Volgens de procedure rond integriteit wordt een integriteittoets uitgevoerd onder de beoogde wethouders. Een extern bureau wordt hiervoor gevraagd.

Akkoord

De afgelopen week hebben de onderhandelaars van de vijf partijen onder meer gesprekken gevoerd met verschillende maatschappelijke organisaties over de inhoud van het bestuursakkoord. Ze praten deze week verder om nadere afspraken te maken over de inhoud van het bestuursakkoord en op welke wijze de input van de maatschappelijke organisaties kan worden meegenomen. 

Op donderdag 17 mei wordt, tijdens de Politieke Dag Ede, het bestuursakkoord als concept aan de voorzitter van de raad aangeboden. De gemeenteraad heeft dan de mogelijkheid om hierover te overleggen. De uitkomsten van dit overleg worden zo veel mogelijk verwerkt in het definitieve akkoord. Zo hebben ook de partijen die niet deelnemen aan de coalitie de mogelijkheid hun opvattingen in te brengen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei