Volledig scherm

Plan voor verwarmd fietspad in Ede

EDE - In Ede komt dit jaar mogelijk een proef met een duurzaam verwarmd fietspad. Het project is een initiatief van de gemeente Ede in samenwerking met het bedrijf Easypath en Bio-energie De Vallei.

Het testtracé moet komen op de Bovenbuurtweg in Ede-Zuid, tussen de J.T. Tooroplaan en het ROC A12.

Het pad krijgt panelen voorzien van sensoren, die onder meer de temperatuur en het vocht meten en wanneer nodig voor verwarming zorgen.

Wageningen
Easypath deed eerder met de gemeente Wageningen een succesvolle test met een verwarmd fietspad in de uiterwaarden. Deze proef valt op door het gebruik van verschillende energiebonnen. Naast energie uit warmte-opslag wordt bijvoorbeeld ook restwarmte gebruikt. Zonnepanelen sturen de installatie aan.

Het Edese college van burgemeester en wethouders moet nog officieel besluiten om de proef te houden. Dat besluit valt over 1,5 week.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei