De familie Harlaar met twee pleegkinderen op het Otterlose Zand.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Harlaar met twee pleegkinderen op het Otterlose Zand. © Fotografie Willemijn

Pleegouders gezocht: ‘Het is keihard nodig. Het tekort is groot’

EDE - Er is een schreeuwend tekort aan pleegouders. Agnes Harlaar uit Ede is een van de mensen die wel pleegkinderen in haar gezin opneemt.

Quote

Er is zoveel ellende in de wereld. Daar willen we daadwerke­lijk iets aan doen.

Agnes Harlaar

Steeds minder mensen voelen zich geroepen om een pleegkind op te nemen in hun gezin. In heel Gelderland zoekt pleeghulporganisatie Entrea Lindenhout een passend opvangadres voor 495 kinderen die niet meer thuis kunnen wonen.

In Ede en omgeving zijn dat er 20 tot 25. ,,Maar daar zitten ook kinderen bij voor wie we weekendopvang zoeken’’, aldus een woordvoerder van Lindenhout. Overigens zijn er in de gemeente Ede naast Entrea Lindenhout nog zes andere instellingen die nieuwe pleegouders zoeken. 

Agnes en Roel Harlaar besloten drieënhalf jaar geleden om pleegouder te worden. ,,We hebben altijd gezegd dat het heel mooi zou zijn als we een ander kind, dat niet veilig bij de eigen ouders kan opgroeien, een gezellig en goed thuis zouden willen geven’’, verklaart Agnes Harlaar. ,,Er is zoveel ellende in de wereld. Daar willen we daadwerkelijk iets aan doen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei