Volledig scherm
Nederlands Kampioen Mountainbiken Victor Kroesbergen (8) uit Ede en rijdt een ererondje over het podium van Cultura voordat burgemeester van der Knaap hem een pluim overhandigt. © Tamara Reijers

Pluimen en een medaille voor Edese jeugd

EDE - In het Edese Cultura werden zaterdag elf pluimen uitgereikt aan jongeren die binnen de gemeente elk op hun eigen manier een bijzondere bijdrage leveren. 

Burgemeester Cees van der Knaap had bijvoorbeeld een pluim voor de 8-jarige Victor Kroesbergen (foto) uit Ede. Hij werd in 2016 Nederlands Kampioen wielrennen. 

Goed doel

Onder de gelukkigen waren ook Charlotte en Floris Bouma die in Lunteren elke maand een filmmiddag houden voor de jeugd. Een deel van de opbrengst gaat al drie jaar lang naar een goed doel. 

Medaille

Speciale aandacht was er ook voor Bilal Zaïda (18).  Hij redde vorig jaar in een zwembad in Deventer een man uit het water. Zwembadpersoneel en hulpdiensten wisten de man te reanimeren. Voor zijn heldendaad kreeg Zaïda een bronzen medaille. 

  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei