Volledig scherm
Autobrand aan de Paul Gabriëlstraat in Ede. © Roland Heitink

Politie: 'Meerdere brandstichters actief in Ede'

EDE - Volgens de politie zijn er meerdere daders verantwoordelijk voor de huidige reeks autobranden in Ede. Ook is er geen verband tussen de verschillende daders, stelt de politie op basis van het onderzoek naar de brandenreeks tot nu toe.

Er is dus hoogstwaarschijnlijk minimaal één andere brandstichter actief naast de groep van vooral allochtone jongeren die begin vorige maand voor onrust zorgde in de wijk Veldhuizen. Inmiddels omvat de reeks twaalf incidenten, de laatsten waren dinsdagavond laat in de wijk Maandereng.

Optelsom
"Het tijdstip, de sporen, de getuigenverklaringen en de omstandigheden: een optelsom zorgt ervoor dat we niet alle branden op een hoop vegen”, aldus een woordvoerder van de politie. Een 19-jarige Edenaar werd vorige week aangehouden aan op verdenking van het stichten van autobranden. Hij zat al vast voor andere misdrijven en is nog altijd verdachte.

Scherpe blik
Het rechercheteam dat werd opgetuigd na de onlusten in Veldhuizen onderzoekt alle autobranden. "We zijn zo verzekerd van een scherpe, analytische blik op de branden en krijgen mogelijke verbanden snel inzichtelijk”, aldus de woordvoerder. Eerder maakte de politie bekend meerdere daders in beeld te hebben. "Nieuwe aanhoudingen sluiten we nog steeds iet uit, maar we kunnen nog niets zeggen wanneer die aan de orde zijn.”

Ik heb deze video gemaakt met het videobewerkingsprogramma van YouTube (http://www.youtube.com/editor)

De Vallei